Routebeschrijvingen naar Fort bij Spijkerboor

Locatie: Westdijk 46, Westbeemster. Postcode 1464 PC.
Het fort ligt vlak bij knooppunt 60 in het Fietsroutenetwerk "Laag Holland", dit is het gebied tussen Haarlem- Amsterdam in het zuiden en Hoorn - Bergen in het noorden.
De bijbehorende fietskaart is te koop bij de ANWB, de VVV's en de boekhandel.
Voor wie geen kaart op zak heeft: ter plekke van een knooppunt is doorgaans een kaartfragment met knooppunten in de nabije omgeving te zien .

Per fiets vanaf NS station Wormerveer
Per fiets vanaf NS station Purmerend
Per fiets vanaf NS station Alkmaar

Met auto vanuit richting Amsterdam
Met auto vanuit richting Afsluitdijk
Met auto vanuit richting Alkmaar

Met de bus vanaf NS station Amsterdam CS of Purmerend

Belangrijk:
komt u met de auto, dan parkeert u aan de Westdijk en loopt het laatste stukje (ca. 300 meter). Alleen minder validen mogen doorrijden, langs de slagboom. Bij het toegangshek zijn enkele parkeerplaatsen.
Bent u met de fiets, dan kunt u altijd doorrijden, bij het toegangshek kunt u de fiets stallen.

Per FIETS vanaf NS station WORMERVEER
(8 of 15 km, ca. 30 min.)
Zo mogelijk maakt u gebruik van de (fiets) veerpont. Vanaf Wormerveer ri. West-Graftdijk (langs de N246). Ter hoogte van Westknollendam ( na ca. 3 km) over de brug links af de Starnmeerdijk op ri. Spijkerboor. Na ca 5 km met (fiets)veer pont “Jan Hop” het Noord-Hollands kanaal oversteken. Na de oversteek rechtdoor en na ca 100 meter rechts af over de dambrug van de Beemster Ringvaart. Links en direct weer rechts ligt de ingangsweg naar het fort. Afstand ca. 8 km, tijdsduur ca. 30 min. Als het pontje NIET vaart, fietst u vanaf Wormerveer via het fietspad langs de N246 ri. West-Graftdijk (ca 8 km). In West Graftdijk langs de NZ van het Noordhollandskanaal ri. Oost-Graftdijk. Bij (fiets)veerpont “Jan Hop” links af en na 100 meter rechtsaf over de dambrug van de Beemster Ringvaart. Links en direct weer rechts ligt de ingangsweg naar het fort. Afstand ca. 15 km, tijdsduur ca. 30 min. Kaartfragment

Een beschreven rondrit vanuit Wormer vindt u hier (lengte 32 - 44 km; uitgave van Natuurmonumenten) dienstregeling 2017 (fiets)veerpont "Jan Hop"
Per FIETS vanaf NS station PURMEREND
(13 km, ca. 40 min.)
Volg borden ri. Zuidoostbeemster. Direct na verlaten van het centrum van Purmerend en over de brug van het Noodhollandskanaal links af en langs de NZ van het kanaal ri. Spijkerboor. U fietst voorbij de inundatiesluis van de Beemster, “Fort aan de Middenweg” en “Fort aan de Jisperweg”. Ca 3.5 km na het laatste fort ligt rechts het “Fort bij Spijkerboor”.
Kaartfragment
Per FIETS vanaf NS station ALKMAAR
(ca 23 km, ca. 1 uur 15 min.)
Door Alkmaar richting Hoorn. Na het tunneltje in de snelweg A9 na ca 3.5 km via het fietspad langs de N243 rechts af ri. Zuidschermer, ri. Driehuizen en ri Westgraftdijk. In West-Graftdijk langs de NZ van het Noordhollandskanaal ri. Oost-Graftdijk. Bij (fiets)veerpont “Jan Hop” links af en na 100 meter rechtsaf over de dambrug van de Beemster Ringvaart. Links en direct weer rechts ligt de ingangsweg naar het fort.
Kaartfragment
Met de AUTO vanuit richting AMSTERDAM
Van ringweg A10 naar de A8 richting Zaanstad, dan A7 richting Purmerend/Leeuwarden.
Bij de afrit nr. 6 (Purmerend-Noord) A244 richting Alkmaar / Midden-Beemster. Bij de stoplichten ter hoogte van De Rijp van linksaf (richting Oost-Graftdijk).
Na ca 1 km volgt een scherpe bocht naar links. Rij door tot over de dambrug van de Beemster Ringvaart (vanaf de stoplichten is dit ca 3 km). Over de dam links af. Direct rechts ligt de ingangsweg naar Fort bij Spijkerboor.
Met de AUTO vanuit richting AFSLUITDIJK
A7 volgen, bij de afritnr. 6 (Purmerend Noord) richting Zuidoostbeemster. Dit is de A244.
Bij de stoplichten ter hoogte van de De Rijp linksaf.
Na ca 1 km volgt een scherpe bocht naar links. Rij door tot over de dambrug van de Beemster Ringvaart (vanaf de stoplichten is dit ca 3 km). Over de dam links af. Direct rechts ligt de ingangsweg naar het Fort bij Spijkerboor.
Met de AUTO vanuit richting ALKMAAR
Vanaf Alkmaar langs Oostzijde Noordhollandskanaal. Dit is de A244. Bij de stoplichten ter hoogte van de De Rijp rechtsaf.
Na ca 1 km volgt een scherpe bocht naar links. Rij door tot over de dambrug van de Beemster Ringvaart (vanaf de stoplichten is dit ca 3 km).
Over de dam links af. Direct rechts ligt de ingangsweg naar het Fort bij Spijkerboor.
Met de BUS vanaf station AMSTERDAM CS of PURMEREND
Bus 301 van EBS (R-NET) rijdt doorgaans elk half uur vanaf Amsterdam CS via Purmerend naar De Rijp, halte Julianalaan. Klik hier voor de dienstregeling. Van daar is het ca. 30 min lopen naar het fort. Klik hier voor een wandelroute. Ook kunt u in De Rijp fietsen huren, bij De Gouw. Vanaf NS station Purmerend is het ca. 500 m lopen naar een bushalte van lijn 301 (halte Stadhuis).

Homepage:
Homepage