bezoekregeling

Routekaart

Fort bij Spijkerboor ligt ten noordwesten van Purmerend. Adres: Westdijk 46, 1464 PC  West-Beemster. ROUTEBESCHRIJVINGEN voor fiets, auto en OV.
Het fort is doorgaans NIET vrij toegankelijk. Openingstijden zie de website van Natuurmonumenten . Als het fort open is, wordt dit bij het begin van de toegangsweg en bij de brug aan de Zuiddijk aangegeven. Er is keuze uit de volgende mogelijkheden:

ONTDEK HET FORT OP EIGEN GELEGENHEID
U hoeft niet te reserveren en u betaalt bij de balie van het fort. Volg de aangegeven looproute. Informatie treft u overal op panelen aan. Tevens kunt u de tentoonstellingen bekijken. Let op: op eigen gelegenheid heeft u géén toegang tot het geschut .
Kosten € 4,50 ; € 3 voor leden van Natuurmonumenten op vertoon van het lidmaatschapsbewijs.
Heeft u vooraf via de site van Natuurmonumenten geboekt en betaald, gelieve een uitgeprint bewijs van betaling te tonen.

RONDLEIDING MET EEN GIDS (BEPERKTE CAPACITEIT)
AANMELDEN BIJ DE BALIE VAN HET FORT OF BOEKEN VIA DE SITE VAN NATUURMONUMENTEN
Tijdens openstellingen nemen vrijwilligers van Natuurmonumenten u graag mee voor een rondleiding van 1,5 uur en daarin is een “avontuurlijk” bezoek aan het geschut inbegrepen; dit kan slechts via twee verticale trappen met nauwe doorgangen. Niet geschikt voor jonge kinderen en mensen met vrees voor steile trappen of nauwe ruimtes.
Kosten: € 3,50 extra; € 2 extra voor leden van Natuurmonumenten op vertoon van het lidmaatschapsbewijs.

HET SPEL: SPION IN DE STELLING
Voor kinderen is dit spel bij de balie te koop
Kosten: € 1 extra

BEZOEKEN EN RONDLEIDINGEN VOOR GROEPEN BUITEN DE GEPLANDE OPENSTELLINGEN
zie speciale gelegenheden

Tip 1:
het museum “In ’t Houten Huis” in het nabijgelegen De Rijp biedt een interessant bezoekarrangement met museumbezoek, vaartocht en rondleiding fort.
Tip 2:
het fort heeft prima sanitaire voorzieningen inclusief een invalidentoilet. Maar helaas zijn voor minder validen de trappen in het fort naar de bovenetage (tentoonstellingen) en die naar het terreplein een barrière.
Tip 3:
komt u met de auto, dan parkeert u aan de Westdijk en loopt het laatste stukje (ca. 300 meter). Alleen minder validen mogen doorrijden, langs de slagboom naar het toegangshek van het fort en daar parkeren. Bent u met de fiets, dan kunt u altijd doorrijden, bij het toegangshek zijn voorzieningen om de fiets te stallen.
Tip 4:
onderaan de pagina's cultuur en natuur staan links die suggesties geven voor een compleet dagje uit, in combinatie met een bezoek aan het fort.
Tip 5:
kijk hier wat er aan de balie van het fort te koop is!

Homepage:
Homepage